Waterdragen

IMG_3441Wist je dat je ook in het water ergonomisch kan dragen? Onder de douche, op het strand of in het zwembad! Het kan met een zogenaamde ‘aquasling’ of een ‘aquacarrier’.

De aquasling is een ringsling, de aquacarrier draag je als een rekbare doek. Ze zijn gemaakt van sneldrogende, zachte stof. Je draagt je kindje op je buik of op je heup. Kom je even uit het water, dan kan je je kindje gewoon in de doek laten zitten. Het koelt door de doek en jouw lichaamswarmte niet snel af.

Echt zwemmen kan natuurlijk niet, maar ik genoot afgelopen zomer van een slapend kindje op mijn buik, terwijl ik met mijn andere kinderen kon spelen in het pierenbadje! Ik had mijn handen vrij en het voelde fijn om mijn kindje op elk moment dichtbij me te kunnen houden.

Aquaslings en aquacarriers zijn vaak te huur in een doekenbieb. Handig voor je vakantie! Een kleine kanttekening: er zijn zwembaden waar ze het gebruik ervan niet toestaan. Dit zit hem in het feit dat als er in het water iets met jou gebeurt, je je kindje met je ‘meeneemt’.