Consulten

*Tijdelijk even geen consulten*

Als gecertificeerd draagconsulent volgde ik 3 opleidingen (basis, gevorderd en de certificering). Daarnaast volg ik veel bijscholing, waaronder over het dragen van prematuur geboren kindjes. Ik help je graag verder in het dragen, zoals dat voor jullie situatie past.

Het goed zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, als je wil gaan dragen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Wat past bij jullie? En zo’n draagdoek… wat moet je beginnen met 4,5 meter stof? Of je kindje wordt groter, wil meer rondkijken en je wil een andere knooptechniek leren. Er zijn veel verschillende redenen om een draagconsult te doen. 
_MG_4971Vooraf spreken we waar je behoefte aan hebt. Er is veel mogelijk qua consult of workshop.

Ik kom voor het consult bij je thuis en neem draagdoeken en/of dragers mee en speciale verzwaarde draagpoppen, waar we mee oefenen. Je kan dus gebruik maken van je eigen doek of drager, maar je kan er ook een van mij gebruiken.

Tijdens een consult is er één op één aandacht en kan je je een knooptechniek helemaal goed eigen maken. Heb je na het consult nog vragen, dan kan je altijd contact met me opnemen.

Oriënterend consult – € 75,00 per persoon, duur: 2 uur. 

Je wil graag dragen, maar er is zoveel op dit gebied… In dit consult help ik je je weg te vinden. Er is algemene informatie over dragen, de ergonomische houding en over de verschillende manieren waarop je kan dragen. We kunnen zo nagaan wat het best bij jou past. Een doek of toch een draagzak? Met gespen of zonder? We kunnen een aantal opties te voelen en passen met de speciale draagpoppen. Let wel: het doel van dit consult is te ontdekken wat bij je past. Om goed te leren knopen met een doek, past een knoopconsult beter.

Standaard Consult – € 75,00 voor 1 persoon, duur: 2 uur.

Tijdens dit consult maak ik je wegwijs in het daadwerkelijk dragen, aan de hand van je wensen. Naast uitgebreide uitleg over de ergonomische houding, leert je één, samen besproken, knoop. Of we richten ons op draagzakken. We oefenen met een speciale draagpoppen. Eventueel kan je, wanneer de situatie het toe laat, aan het eind oefenen met je kindje.

Prematuur Consult – € 75,00 voor 1 persoon, duur: 2 uur.

Is jouw kindje prematuur geboren, dan is dragen extra waardevol! Er zijn bij premature kindjes specifieke aandachtspunten voor het dragen en knopen. Tijdens dit consult bespreken we jullie situatie en oefenen we met een dunne, geweven doek en een speciale, kleine draagpop. Eventueel kan je, wanneer de situatie het toe laat, aan het eind oefenen met je kindje.

Duo Consult – € 95,00 voor 2 personen, duur: 2,5 uur.

Het principe van het Duo Consult is gelijk aan het Standaard Consult, alleen dan voor twee personen. Wil je leren knopen (allebei dezelfde knooptechniek) of dragen met een drager, samen met je partner, je vriendin of de oppas, dan is een dit consult leuk om te doen!

Pas Consult – €75,00 voor 1 persoon, duur: 2 uur.

Wil je draagzakken passen alvorens er een aan te schaffen? Dan is een pasconsult een fijne optie. Er is veel keus en het is heel persoonlijk wat bij jou fijn zit. Je kunt verschillende dragers proberen met de draagpop en als de situatie het toelaat kan je de draagzak(ken) van je voorkeur ook met je kindje oefenen.

Groepsconsult – € 40,00 per persoon, duur: 2,5 uur.

Wil je met een groepje dezelfde knoop leren? Dan is een groepsconsult geschikt en leuk! Ik leer jullie met de rekbare doek knopen of ik leer jullie één (voor iedereen dezelfde) knoop met de geweven doek. Als jullie voor een locatie zorgen met voldoende ruimte, dan zorg ik dat er doeken en speciale draagpoppen zijn. Samen maken we er een gezellig consult van! Voor een groepsconsult zijn minimaal 4 en maximaal 6 personen nodig.

Overig – € 50,00 per uur

Heb je een andersoortige vraag of behoefte aan advies wat niet in de geformuleerde consulten past, dan kunnen we een afspraak maken op basis van uurtarief. Hiervoor geldt € 50,00 per uur.

Nog een paar belangrijke dingen om te vermelden:

  • Als de afstand >15 km is, dan kunnen er reiskosten (€ 0,25 per km) bijkomen. Dit bespreken we uiteraard vooraf. Ik woon in Amersfoort Vathorst en werk in Amersfoort en wijde omgeving. Woon je dus in bijvoorbeeld Hoevelaken, Nijkerk, Hoogland, Leusden, Soest, Baarn, Barneveld, Ede, Zeist, Hilversum of zelfs Utrecht, dat is geen probleem.
  • Zien we aankomen dat het consult meer dan een half uur uit zal lopen, dan zullen we dit op tijd samen bespreken. Blijf ik langer, dan geldt een tarief van € 20,- per half uur, maar we kunnen ook kiezen voor het maken van een afspraak voor een nieuw consult?
  • Het is een voorwaarde om te zorgen voor een extra persoon die tijdens het consult op je kindje kan letten. Wij zullen namelijk tijd en aandacht nodig hebben om samen het dragen te bespreken en te oefenen met de draagpop.
  • Een consult vindt plaats bij je thuis. Zorg dat er voldoende ruimte is voor ons beiden om (ook tegelijk) met een lange doek te knopen.
  • Ik heb geen webshop en verkoop geen doeken. Met enkele mooie merken heb ik wel een samenwerking en kan ik je indien gewenst helpen een draagdoek te bestellen. Het gaat om Pure Baby Love en Hoppediz. Beiden hebben ook producten en draagdoeken voor prematuur geboren kindjes.
  • Heb je interesse in een variatie op deze mogelijkheden? Denk je aan een consult als kraamkado of een kadobon? Leuk! Laat het me weten! We zullen samen een passende oplossing vinden. Ook informatieavonden en presentaties voor kraamzorgorganisaties, kinderdagverblijven etc, behoren tot de mogelijkheden. Neem gerust contact op.
  • Bij het maken van een afspraak, ga je akkoord met de algemene voorwaarden.
Amersfoort Vathorst. KvK nummer: 64964094