Kraamzorg

De interactieve training ‘Het 4e Trimester: Hechting en Dragen’ is door KCKZ geaccrediteerd met 3 punten.

Kom je wel eens in situaties waarin je merkt dat er behoefte is aan meer nabijheid tussen moeder en kind, behoefte aan meer connectie? Waar het dagelijks leven pittig is na de geboorte van een kindje. Als er weinig hulp is, als er andere kinderen aandacht en zorg nodig hebben, als de baby veel huilt, als hechting moeilijk is en de wolk niet roze. Er zijn vele redenen. Als kraamverzorgende kan je deze situaties herkennen. Na de training ben je in staat uitleg te geven over het 4e trimester. Dit biedt ouders begrip voor het gedrag en geeft houvast in de omgang met hun kindje. Je hebt tevens een concreet tool in handen dat bijdraagt aan de hechting. Je kunt advies en voorlichting geven over dragen. De training geeft kennis, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, over het vierde trimester, hechting en dragen.

  • Locatie:                In-company (of in overleg locatie omgeving Amersfoort)
  • Prijs:                      € 69,- p.p. ex BTW
  • Datum / tijd:       in overleg

Een zwangerschap heeft doorgaans 3 trimesters. Wist je dat de eerste drie maanden ná de geboorte ook wel het 4e trimester worden genoemd? Waarom? Wat betekent dat? Hoe kan jij als professional jonge ouders ondersteunen met deze kennis?

Deze training stelt je in staat om hen te helpen begrip te krijgen voor het gedrag van hun kindje. Waarom huilt mijn kindje? Waarom wil hij alleen maar bij mij zijn? Kan ik mijn baby verwennen? Hoe kunnen ouders hier op in spelen en een hechte band opbouwen met hun kindje? Deze training biedt aanvullend informatie over een praktische toepassing die je kan adviseren: het dragen in een draagdoek of draagzak. Een waardevolle methode die de hechting ondersteunt en vele voordelen biedt in het 4e trimester en daarna.

De training is zowel theoretisch als praktisch van aard. We wisselen in een interactieve setting met elkaar van gedachten. In het praktische gedeelte passeren verschillende producten rondom buidelen en dragen de revue. We gaan samen zien of het moeilijk is om te dragen, met speciale draagpoppen, en we bespreken op welke manieren het kan.

Er is geen eigen materiaal nodig. (De training biedt deelnemers kennis rondom hechting en dragen, waarmee zij gezinnen op weg kunnen helpen en in de goede richting kunnen wijzen. Het leidt uitdrukkelijk niet op tot draagconsulent of om zelfstandig anderen te leren knopen met een draagdoek)